Skip to main content

Blog

Download ‘Samen onderwijs passend maken’ (3 cases)

Gepubliceerd op 29 mei 2024
In de pdf staan drie praktijkverhalen die door de branchevereniging OON (Onderwijs Ontwikkeling Nederland) zijn verzameld voor de communicatie richting de politiek. Drie voorbeelden die laten zien dat inclusief en passend onderwijs mogelijk is als de belangrijkste spelers in het veld met elkaar samenwerken.

Visie IJsselgroep

Bij IJsselgroep zijn onderwijs en zorg in verbinding. De aandachtsgebieden raken elkaar niet alleen af en toe. Wij gaan een stap verder: onderwijs en zorg zijn volledig geïntegreerd in de dienstverlening naar scholen. En dat is belangrijk. Goed onderwijs op de ondersteuningsniveaus 1, 2 en 3 voorkomt immers dat kinderen onnodig doorstromen richting de zorg. En omgekeerd: als externe zorg nodig is, dan is de zorg vanuit onze jeugdpraktijk altijd gericht op een zo goed mogelijke deelname aan het onderwijs en de maatschappij. En dus staat IJsselgroep voor normalisering, inclusief onderwijs en kansengelijkheid.

Download PDF

In de pdf wordt passend onderwijs vanuit verschillende perspectieven belicht: de samenwerking tussen diverse partijen binnen een gemeente, het belang van kennis en professionalisering binnen een school en de aanpak
van specifieke leer- en gedragsproblemen van een leerling.

Even verder praten

Wil je meer weten over inclusief onderwijs, normaliseren, kansengelijkheid of passend onderwijs? Of ben je benieuwd naar onze integrale visie op onderwijs en zorg? Neem contact op met Hettie Lichtenberg (manager Onderwijs en Zorg).